Redžović učestvuje na turniru u Duborvniku
Redžović i Buharalija u trenucima odmora

Pravi ispit za evropskog K1 prvaka

Redžović učestvuje na turniru u Duborvniku

M. Skaka

Aktuelni profesionalni prvak Evrope u K1 borilačkoj disciplini u WKA federaciji, Adnan Redžović, 15. avgusta učestvovaće na turniru „Slano Fight Night“ u Dubrovniku gdje će snage odmjeriti sa prvakom Hrvatske i bronzanim sa Svjetskog prvenstva u K1 Hrvojem Marasovićem.

„Marasović u karijeri ima 42 meča od čega 37 pobjeda i 19 nakauta i član je „Top milenium“ kluba borilačkih sportova iz Splita gdje treniraju i zvijezde ovog sporta u Hrvatskoj Igor Alagić i Domagoj Ostojić. Inače, hrvatski borac je visok 194 cm i 103 kg težak što ga čini veoma eksplozivnim i brzim. On je beskompromisan borac i napadački orjentisan što mi se i sviđa jer i ja gajim takav tip borbe“. govori Adnan, te dodaje: „S obzirom da protiv boraca iz Hrvatske, gdje je ovaj sport razvijeniji nego u našoj zemlji, imam pozitivan rezultat nadam se da ću iz Dubrovnika doći sa još jednom pobjedom u karijeri.“

Za ovaj dvoboj naš najbolji K1 borac trenira sa svojim „Redžović timom“ sa vrhunskim trenerom Jasminom Erovićem na čelu, a za sparing tu je i Adnan Buharalija bokserski prvak BIH koji 18. augusta u Poljskom gradu Sczecin ima meč protiv Anci Youro u supertškoj kategoriji.

„Praktično, ja sam u trenažnom procesu još od marta mjeseca kada sam osvojio titulu prvaka Evrope, jer su mi neki od organizatora turnira po Evropi otkazali nekoliko mečeva. Ovog ljeta nisam ni odmarao.“ govori Redžović. „ Potrudio sam se da u potpunosti se pripremim za ovaj meč tako da između treninga uživam u mediteranskom ambijentu i ishrani u hotelu „Alem“ gdje osim toga imam fantastične uslove za odmor i relaksaciju“.

Inače, ova borba za Adnana Redžovića će poslužiti kao uvertira za jedan od najjačih turnira u Evropi u Amsterdamu u oktobru mjesecu protiv za sada nekoliko boraca u opticaju, a u novembru će napadati titulu prvaka Svijeta u Domu mladih u Skenderiji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije