Nije znao o kome se radi: Momak rasistički vrijeđao čuvenog šampiona, pa dobio batine za pamćenje
Foto - Screenshot

Pamtit će ovaj dan dosta dugo

Nije znao o kome se radi: Momak rasistički vrijeđao čuvenog šampiona, pa dobio batine za pamćenje

Midhat Šljivak

Čuveni MMA borac i istinska ikona brazilskog jiu-jitsua, Renzo Gracie (55), morao je lično da rješava problem s rasistom u New Yorku.

Gracie je s prijateljem u metrou razgovarao na portugalskom jeziku i to je privuklo pažnju čovjeka kojem se nije dopalo što čuje drugi jezik u Sjedinjenim Američkim Državama.

Nesretnik nije znao kome se obraća. Odlučio je da se napravi pametan i povikao je prema Gracieju.

"Pričajte engleski".

To je naljutilo 55-godišnji MMA legendu. Odlučio je ući u verbalni obračun s čovjekom, a zatim je došlo do fizičkog kontakta.

Momak naravno nije imao nikakve šanse protiv jiu-jitsu ikone. Ubrzo je završio na podu i ekspresno je savladan.

Oglasi

Nakon što je savladao momka Gracie je naveo da je bio žrtva rasističkog ispada i da je zbog toga odlučio reagovati na ovaj način.

Nije ovo prvi put da se legendarni borac sukobi s nekim na ulici. On je 2014. godine izbacivača iz jednog noćnog kluba poslao u bolnicu.

Brazilac trenutno živi u Sjedinjenim Američkim Državama i vodi nekoliko škola brazilskog jiu-jitsua.

Renzo Gracie je u MMA karijeri odradio 23 borbe. 14 ih je pobijedio, sadam izgubio, jedan meč je završen neriješeno, a jedan kao no contest.

On je predstavnik čuvene porodice Gracie u kojoj su istinski majstori brazilske jiu-jitse, a Renzo je bio višestruki šampion u grapplingu tokom 90-ih godina prošlog stoljeća.