Ricky Hatton u ringu 24. novembra

Već prodato 18.000 ulaznica

Ricky Hatton u ringu 24. novembra

M. Maksimović

Ricky Hatton se vraća u ring 24. novembra u Machester Areni. Bivši svjetski prvak u super lakoj kategoriji još uvijek nije saopštio ime protivnika, ali to je čini najmanje važno u ovom trenutku.

Iako j do meća ostalo poprilično dosta vremena, iako nije poznato ime protivnika, nezvanično se barata o brojci od 18.000 prodatih ulaznica i to samo u dva dana

 

Hatton je posljednju borbu odradio prije tri godine kada je poražen klasičnim nokautom u drugoj rundi, krvnik je bio Manny Pacquiao. Predhodno je pobjedio Paula Malignaggija, Juana Lazcanoa. Prije pet godina je Hatton pokušao osvojiti naslov svjetskog prvaka verzija WBC u velter kategoriji. Nije uspio,  Mayweather je slavio tehničkim nokautom u desetoj rundi. To je bio prvi poraz Rickyja Hattona nakon 43 uzastopne pobjeda.

 

Nakon poraza od Pacquiao, Hatton je pao u depresiju, imao je velikih problema, ali sada kaže da je spreman za povratak i da se može ponovo boriti za naslov svjetskog prvaka. Za početak je realno očekivati nekog manje atraktivnog protivnika.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.