Riddick Bowe prelazi na tajlandski boks

Nastupa u Bangkoku

Riddick Bowe prelazi na tajlandski boks

M. Maksimović

Riddick ''Big Daddy''Bowe se vraća u ring, ali ne onaj bokserski. Ovaj nekadašnji apsolutni svjetski prvak će nastupiti 13. maja u Bangkoku kao tajlandski bokser. Radi se o Muay Thai Superfight Show-u u okviru kojeg će se Bowe boriti protiv Levgena Golovkina.

Bowea pamtimo kao boksera koji je dav puta u karijeri pobjedio Evandera Holyfielda. Prvi put jednoglasnom odlukom sudija 1992.godine kada je uzeo tri naslova u WBC, WBA I IBF verziji. Godinu kasnije, Holyfield je uzvratio, ali je Bowe ponovo slavio 1995.godine. Ukupno je u karijeri imao 45 borbi, samo je poražen jednom.

 

Pobjeđivao je Tonyja  Morrisona, Tonyja Tubbsa, Bruca Seldona, Herbia Hidea, Andrewa Golotu. Posljednju borbu je odradio 2008.godine, kada je jednoglasnom odlukom pobjedio Gene Pukalla.

 

Ljubiteljima boksa posebno su ostala u sjećanju dva meča protiv Andrewa Golote. U oba slučaja je Golota diskvalifikovan, nakon prve borbe nastala je opšta tučnjava u ringu. Probao je Bowe pronaći posao u vojsci, ali je kasnije bio optužem za napad na sestru, ženu, završio je u zatvoru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.