Jeziva scena: Bokser se pripremao za udarac, noga je odjednom "otkazala"

Reakcija pobjednika šokirala

Jeziva scena: Bokser se pripremao za udarac, noga je odjednom "otkazala"

A. Čaušević

Ljubitelji boksa ostali su uznemireni nakon što su vijdeli jezivu scenu u kojoj je Robbie Davies Jr pretrpio groznu povredu u porazu od Darragha Foleya u subotu navečer.

Davies Jr se sinoć borio u svom rodnom gradu Liverpoolu protiv poluvelteraša Foleya rođenog u Australiji, a glavna tema nakon brobe je njegova gadna povreda

Njih su dvojica razmijenila udarce na početku borbe prije nego što je Foley srušio Daviesa Juniora snažnim desnim krošeom krajem druge runde.

Borac rođen u Liverpoolu nastavio je do treće, prije nego što je nespretno doskočio na desni zglob, što je borca poslalo na pod.

Iz ugla Daviesa Jr-a nisu imali drugu opciju nego baciti peški i tražiti hitnu medicinsku pomoć za bokeserov zglob.

Davies Jr je na Twitteru objavio da je zbog ozljede zgloba koju je zadobio morao na operaciju noge te se nada potpunom oporavku.

Oglasi

"Hvala vam na svim porukama i dobrim željama, jutros sam rano ujutro napustio bolnicu Aintree s gipsom na nozi. Drugi rendenski snimak me vratilo u bolnicu gdje ću biti podvrgnut operaciji. Pokvarena sreća s čudnom nesrećom."

Foley nije pokazao suosjećanje prema svom rivalu jte brzo proslavio svoju pobjedu i otrčao je da se popne uz užad prije nego što je podigao ruku u zrak i sad sada ima bokserski učinak od 22-4-1.

Međutim, Foleyjeva proslava dobila je negativne reakcije na Twitteru, a jedan korisnik je poručio: "Fantastično je slaviti pobjedu u takvoj borbi!"

Sam Foley je čak priznao da mu je žao zbog toga što je proslavio svoju pobjedu, rekavši nakon borbe: "Kada pogledam reprizu, izgledam kao kreten koji skače gore-dole kada se čovjek povrijedio."

"Ali trebala mi je ova pobjeda. Nije bilo šanse da ring napustim kao poraženi. Nikad u životu."

Međutim, većina reakcija na Twitteru o borbi bila je fokusirana na Daviesovu stravičnu povredu zgloba pa je Foleyova pobjeda završila u drugom planu.

Oglasi