Rockhold srušio nepobjedivog prvaka

Weidman izgubio naslov srednje kategorije

Rockhold srušio nepobjedivog prvaka

Midhat Šljivak

Luke Rockhold novi je prvak srednje kategorije UFC-a.

On je sinoć u Las Vegas savladao do večeras nepobjedivog Chrisa Weidmana, te je osvojio pojas prvaka.

Sjajan meč su pružila ova dva borca. Weidman je nešto bolje ušao u meč, imao je kontrolu na podu na otvaranju prve runde, ali se Rockhold ubrzo vratio, te je u dva navrata bezuspješno pokušao završiti prvaka.

U drugoj rundi potpuna dominacija Rockholda. Borbom u stand upu je dominirao, pa Weidman nije imao pravi odgovor. Međutim, ni Lukeovi udarci nisu uzdrmali šampiona, ali je Rockhold bio u prednosti.

Weidman je u treću rundu krenuo dobrim rušenjem. Ipak, Rockhold se brzo vraća, te strašno serijom pogađa šampiona, a sudija Herb Dean je malo i progledao kroz prste Weidmanu, te je je pustio da se borba nastavi, iako je ovaj nakon završetka runde bio potpuno krvavog lica.

Sve je bilo gotovo u četvrtoj rundi. Iako je Weidman ovu rundu otvorio jako dobro, Rockhold rušenjem dolazi do pozicije iz koje Weidmanu nije bilo povratka. Serijom je pogađao protivnika, a sudija je prekinuo meč, te je dodijelio pobjedu Rockholdu.

Rockhold (15-2) je tako došao do naslova prvaka UFC-a u srednjoj kategoriji, a Weidmanu je ovo prvi poraz u MMA karijeri, gdje je do sada bio dominantan.


iZPHU5vQYhu

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti