Rođak Tysona Furyja u borbi za WBO naslov?

Hughie Fury želi borbu s Josephom Parkerom

Rođak Tysona Furyja u borbi za WBO naslov?

M. Šljivak

Hughie Fury, rođak nekadašnjeg šampiona svijeta u teškoj kategoriji Tysona Furyja, kandidat je za izazivača za WBO titulu koju drži Novozelanđanin Joseph Parker.

Hughie je, baš kao i Tyson, još uvijek bez poraza u profesionalnoj karijeri i izvjesno je da će 8. aprila imati borbu za pojas protiv Parkera.

"Pregovori su utoku. Ja sam prvi izazivač, imam prednost ispred svih i boriću se za titulu. Bilo bi lijepo kada bih se borio za titulu pred domaćim navijačima, ali ne predstavlja mi problem da se borimo i negdje drugo", rekao je 22-godišnji bokser.

Fury je posljednju borbu radio u aprilu 2016. godine. Ukupno je u karijeri odradio 20 mečeva i sve je pobijedio.

Njegov potencijalni rival Joseph Parker je šampion postao 10. decembra pobjedom nad Meksikancem Andyjem Ruizom većinskom odlukom sudija, a u karijeri je na omjeru od 22-0.

Također, pored Furyja, novozelandskog boksera je izazvao i WBC prvak Deontay Wilder.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti