Ronald Hearns protivnik Adnana Ćatića
Ronald i tata Thomas Hearns

Sin nekada velikog prvaka

Ronald Hearns protivnik Adnana Ćatića

M. Maksimović

Adnan Ćatić alis Felix Sturm vrlo brzo ponovo ulazi u ring.On će 19.februara u Porsche Areni u u Stuttgartu braniti naslov svjetskog prvaka u srednjoj kategoriji, verzija WBA. Protivnik u njegovoj 38 borbi bit će mu Amerikanac Ronald Hearns.

Ono što odmah u prvom trenutku asocira ljubitelje boksa jeste prezime Adnanovog protivnika koji i jeste sin nekada velikog prvaka Thomasa "Hitmana" Hearnsa.Starijeg Hearnsa pamtimo po žestokim okršajima sa Sugarom Rayom Leonardom i Marvinom Haglerom, odnosno kao boksera koji je bio prvak u šest različitih kategorija.

Njegov sin Ronald Hearns do sada nikada nije bio prvaka, a iza sebe ima 27 borbi u kojima je ostvario 26 pobjeda.Posljednju je upisao protiv Roberta Kliewera u desetom mjesecu prošle godine.
Adnan je u karijeri do sada ostvario 34 pobjede u 37 borbi, a pojas svjetskog prvaka će braniti po deveti put u svojoj karijeri.

Posljednju borbu je odradio protiv Giovannija Lorenza  u Kolnu kada je slavio jednoglasnom odlukom sudija nakon 12.rundi.Posljednji poraz je Adnan doživio prije četiri godine kada ga je iznenadio Javier Castillejo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.