Ronda Rousey je sredila protivnicu, ali imala je velike probleme - njene grudi ispadale su iz topića

Dupla borba za nekadašnju MMA zvijezdu

Ronda Rousey je sredila protivnicu, ali imala je velike probleme - njene grudi ispadale su iz topića

Edmir Škorić

Ronda Rousey nekadašnja je šampionka Strikeforcea i UFC-a, a iz MMA svijeta se povukla 2016. godine nakon poraza od Amande Nunes.

Karijeru je okončala sa omjerom 12-2, a zatim je izgradila uspješnu karijeru u WWE federaciji.

Atraktivna 35-godišnja aktivna je hrvačica od 2017. godine, te je odradila preko 50 nastupa.

''Postoje usponi i padovi, koje prati velika anksioznost ali sa ogromnom nagradom, koja cijelu priču čini smislenom. To me je vodilo kroz karijeru, više nego mišljenje o povredama i slično'', rekla je Ronda o svojoj MMA karijeri.

Ronda je nastavila o razlici između ova dva sporta: ''U MMA-u, ako bi htjela napraviti primjerice neko bacanje, ne bih uspijevala. Ali u hrvanju, takve stvari mogu raditi stalno. Ovdje možeš borbu napraviti što je zanimljivijom moguće, umjesto da se samo što prije završi.''

Na samom kraju se osvrnula i na fizički aspekt oba sporta: ''Je li loše reći da je to samo zabava? Ljudi me pitaju je li ovo lakše, a ja im kažem da je fizički jako teško. Ali ovdje svi rade zajedno kako bi osigurali da sve bude što bolje.'', zaključila je Ronda.

Oglasi

Ronda je u posljednjoj borbi protiv Sonyje Deville (28) imala dosta problema. Osim što se morala boriti sa sedam godina mlađom rivalkom, također se borila i sa sportskim grudnjakom. Nekoliko puta je namještala grudnjak u toku same borbe.

Na kraju je Rousey slavila pobjedu nad Deville, a kasnije je na Instagramu objavila sekvencu borbe u kojoj je ponovila svoje probleme s topom.

"Kada se moraš boriti protiv protivnika i grudnjaka u isto vrijeme", napisala je Ronda.

Rousey je nedavno isključena nakon što je novčano kažnjena i suspendovana zbog napada na sudiju nakon meča za naslov protiv Liv Morgan.

Oglasi

Što se tiče MMA, to je Rondina prošlost, ali priznaje da postoji samo jedna rivalka zbog koje bi se ponovo borila.

''Samo je jedna osoba, postoji samo jedna osoba zbog koje bih se vratila. To sam već miliona puta rekla, ne radi se o nečem novom. Vratila bih se zbog Gine Carano. Ona je razlog zašto sam se i počela boriti. Zbog nje sam znala da postoji mogućnost da postanem borkinja. Vječno ću joj biti zahvalna. Ako bi mi sutra ponudila meč u kategoriji do 205 'pounda', pristala bih i na to. Ne kažem da ona toliko teži. Čak da mi ponudi i meč u dvorištu, odradile bih to tamo. Nije me briga, borit ću se protiv Gine gdje god ona želi. Ali ukoliko ona to ne želi, ja ću samo ostaviti svoju ponudu na stolu. Neka zna da uvijek postoji mogućnost za to, ali ne planiram ju tjerati jer ju poštujem. Gina, hvala ti na svemu što si učinila.'', pojasnila je Ronda.

Top Komentari

hake
Nakon što je napokon u UFC kavezu naišla na prave protivnice koje su sa njom obrisale pod doslovno, prešla u sport gdje gluma ima prvu riječ ali bez obzira na to se lijepo zarađuje.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi