Bokser postao izvršitelj ruske mafije, završio u zatvoru i dobio zadatak: "Pregazio" je osmoricu!

Nije imao milosti

Bokser postao izvršitelj ruske mafije, završio u zatvoru i dobio zadatak: "Pregazio" je osmoricu!

A. Čaušević

Ruslan Yakubov bivši je profesionalni boksač. Godine 2010. Yakubov je počeo surađivati s ruskom mafijaškom bandom kao njihov izvršitelj.

Yakubov je nekoliko godina bio profesionalni bokser, takmičio se na prvenstvima u Rusiji. Završio je u zatvoru i osuđen je na osam godina. To je bilo zbog optužbi za ubojstvo iz nehata i tešku povredu mozga.

Kada je strpan u zatvor za njega je počeo novi život. Za rusku mafiju kažu da je jedna od najbrutalnijih kada je u pitanju naplata dugovanaj.

Neplatiše se tretiraju krajnje brutalno i često završe tako što izgube život. Isto se dogodilo s ovih osam ljudi. Navodno su novac posudili od ruske mafije i nisu ga mogli vratiti.

Prepostavlja se da su ih nekoliko puta napomenuli na dugovanja dok se mafija konačno nije dosjetila drugačijeg rješenja za vraćanje zajma.

Dužnici su imali dva izbora. Ili da plaćaju porezima kompletan dug ili idu na drugu opciju koja je mnogo nezgodnija.

Oglasi

Mafija je predložila da se oni koji ne mogu vratiti kredit mogu boriti protiv njihovog izvršitelja Ruslana Yakubova.

Osoba koja bi bi porazila borca bit će 100% oslobođena plaćanja kredita. Ako je postojao netko ko se borio, ali je izgubio, još uvijek je imao priliku dobiti izuzeće od 50% zajma.

Međutim, zatvorenici nisu bili upoznati da je Yakubov bivši bokser. Stoga se činilo kao dobar izbor da barem pokušaju i dobiju izuzeće zajma.

No odluka se pokazala jednom od najgorih koju je osam zatvorenika donijelo. Borba protiv Yakubova se pretvorila u igru mačke i miša u kojoj bivši bokser nije imao milosti.

Yakubov je bio izvršitelj i dobro je znao šta mu je raditi. Tako je jednog muškaraca počeo da udara i nakon što je pao na pod.

[twitter]https://twitter.com/FightHaven/status/1625102493586755584[/twitter]

Jedan pretučeni zatvorenik se skupio poput fetusa i stenjao je od bolova, međutim Yakubov je jednostavno bio nemilosrdan.

Brutalnost ruske mafije je nešto čega mnogi nisu ni svjesni, ali ovaj konkretan incident dodatno je istaknuo razmjere koliko su nekad bezdušni.

Promo

Oglasi