Salko Zildžić ispunio obećanje

Spektakl u Areni

Salko Zildžić ispunio obećanje

Veliki spektakl u Areni obilježila je završna borba Salke Zildžića koja je prekinuta nakon što je Morais zadobio udarac u stomak i nije bio u mogučnosti nastaviti i je Salko osigurao sebi titulu prvaka svijeta u WAKO PRO .

Prije glavnog meča održana su 3 preduvodne borbe tako da je u prvoj između Asima Selimovića i Sadama Stupara pobjedu je odnio Sadam Stupar (  0 : 3 ), druga borba je bila između Semira Musića i Damira Arnauta gdje je jednoglasnom sudijskom odlukom pobjedu odnio Semir Musić. U zadnjoj preduvodnoj borbi snage su odmjerili Bosanac Semir Delić i Makedonac Harbina Xeladina, nokautiranjem Harbina, Semir odnosi pobjedu.

U pet uvodnih mečeva, Bahrudin Mahmić ( BIH ) je pobjedio Yunusa Altintasa ( TUR ) sudijskom odlukom 3 : 0, Mesud Selimović ( BIH ) je porazio Nikolu Kržića ( HR ) istim ishodom kao i Bahrudin, Luka Simic ( HR ) je odnio dva sudijska boda, a Džemal Mahmic ( BIH ) samo jedan i s tim jednim bodom gubi meč, Igor Emkić ( BIH ) je savladaio svog državljanina Daria Kadića ( BIH ) rezultatom 3 : 0, i u posljednjem uvodnom meču Igor Jurković ( HR ) je uspio savladati Adisa Dadovića ( BIH ) nokautom u drugoj rundi.

Nakon pet uvodnih mečeva usljedilo je svečano predstavljanje Alberta Moraisa i Salke Zildžića. Iako se očekivala duga borba, od toga nije bilo ništa.Već u samom početku Salko je zadao nezgodan udarac Moraisu koji je nakon 3 sekunde od udarca čučnuo na pod i nije mogao ustati. Iz razgovora sa trenerom Salke Zildžića saznajemo kako je prilikom kružnog udarca nogom peta udarila u dijafragmu i time "onesposobio" Moraisa. Posljedice od tog udarca su povračanje, bolovi u stomaku, mučnina i time je Salko odnio pobjedu i osvetio se Portugalcima za Baraž.
--

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.