Nesretnog boksera spašavali nakon jednog od najtežih nokauta ikad viđenih
IBA turnir u Maroku donio je jedan od najbrutalnijih nokauta ikad viđenih na turniru ove organizacije (Foto: Screenshot)

Strašan udarac

Nesretnog boksera spašavali nakon jednog od najtežih nokauta ikad viđenih

M. Šljivak

Italijan Salvatore Cavallaro izveo je jedan od najbrutalnijih nokauta ikad viđenih u ringu Internacionalne bokserske asocijacije (IBA) i na jeziv način je nokautirao Mohameda Mdahomu iz Komora.

Mladi italijanski bokser Salvatore Cavallaro (21) na brutalan je način nokautirao mnogo starijeg rivala Mohameda Mdahomu na IBA turniru koji se održava u marokanskom gradu Marakešu.

Cavallaro je momak koji tek stvara ime u svijetu boksa. Predviđa mu se lijepa karijera, a da bi tako moglo zaista biti pokazao je protiv 15 godina starijeg predstavnika Komora.

Nije 36-godišnji Mohamed Mdahoma bio težak zadatak za Itlijana. Bilo je samo pitanje trenutka kada će doći do nokauta jer je razlika u kvaliteti itekako očigledna.

Noge predstavnika Komora zaigrale su od prvog jačeg udarca. Uspio se spasiti i nastaviti meč, pa čak i uputiti jedan dobar udarac, no na kraju prve runde uslijedio je odlazak na spavanje.

Cavallaro je mirno čekao protivnika da se otvori. Na četiri sekunde do kraja prve runde uslijedio je brutalan desni kroše koji je istog trenutka uspavao nesretnog rivala.

Oglasi

Koliko je brutalan udarac bio dovoljno govori reakcija publike u dvorani, a mnogi smatraju da je ovo jedan od najbrutalnijih nokauta u historiji Internacionalne bokserske asocijacije.

Mdahomi su ljekari u ringu ukazali pomoć. U jednom trenutku nije izgledalo nimalo lijepo ono što se dešava, ali srećom on je na kraju ustao i na nogama je napustio ring.

Publika je ovog 36-godišnjaka pozdravila ovacijama. On im je uzvratio i svakako se nadamo da neće imati nikakvih posljedica zbog svega što se dogodilo.

Definitivno se ovakvi nokauti ne viđaju često. Sve je izgledalo zaista brutalno i nesretni bokser iz Komora će ostati upamćen kao čovjek koji je pretrpio jedan od najtežih nokauta u historiji IBA.

Pogledajte ovu borbu i nokaut koji se desio na četiri sekunde do kraja prve runde.

Oglasi