Sam Soliman naredni protivnik Adnana Ćatića

Adnan ponovo u ringu

Sam Soliman naredni protivnik Adnana Ćatića

M. Maksimović

Adnan Ćatić, alias Flix Sturm početkom februara naredne godine ponovo ulazi u ring. Njegov protivnik 2.februara bit će Sam Soliman. To će biti prvi Adnanov meč nakon poraza od Daniela Gealea 1.septembra ove godine.

U tom meču je odlukom sudija 2:1, Adnan ostao bez naslova svjetskog prvaka srednje kategorije u verzijama WBA i IBF.Trećim porazom u 42 profesionalne borbe je zaustavljena Ćatićeva serija koja je trajala od 2006. godine. 

 

Sada je opet za protivnika izabrao Australca, poprilično iskusnog 39-godišnjeg Solimana koji nosi nadimak ''King''.Australac iza sebe ima 53 meča u kojima je ostvario 42 pobjede uz 11 poraza.Posljednji je doživio 28.maja 2008.godine, bolji je bio odlukom sudija na poene Anthony Mundine, u meču za naslov svjetskog prvaka super - srednje kategorije u verziji WBA.

 

Nakon toga je Soliman nanizao sedam pobjeda, svi sedam mečeva je odradio u Australiji. Meč protiv Adnana bit će njegov prvi u Njemačkoj.Borba će biti održana u ISS Domeu, u Düsseldorfu i zvanično je eliminacijski u borbi za titulu svjetskog prvaka u IBF verziji. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.