Samardžić i Sadiković zaustavljeni u drugom kolu

Svjetsko juniorsko prvenstvo

Samardžić i Sadiković zaustavljeni u drugom kolu

Dž. Mrakić

Predstavnici Bosne i Hercegovine Aleksandra Samardžić i Harun Sadiković okončali su svoje nastupe na Svjetskom juniorskom džudo prvenstvu u Abu Dhabiju.

Nakon što je u 1. kolu bio bolji od Koreanca Jaegu Youna, osvajač srebrene medalje sa posljednjeg Evropskog prvenstva za juniore u kategoriji preko 100 kg pretrpio je poraz od četvrtog juniora svijeta, Ukrajinca Sergiija Zvierieva. 

S druge strane, naša najbolja juniorka Aleksandra Samardžić, koja se takmičiti u kategoriji do 70 kg, bila je jedna od tri povlaštene takmičarke koje su bile slobodne u 1. kolu, međutim nije uspjela ostvariti značajan rezultat. Bolja od Samardžić bila je predstavnica Japana Remi Aoyagi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.