Samir Selimović osvojio bronzu na Evropskom prvenstvu

Taekwondo prvenstvo za klubove u Atini

Samir Selimović osvojio bronzu na Evropskom prvenstvu

A. Haznadarević

Posljednjeg dana Evropskog taekwondo prvenstva za klubove u Atini takmičar Novog Grada Samir Selimović osvojio je bronzanu medalju u kategoriji juniora do 73 kg, saopćeno je iz Taekwondo kluba Novi Grad

Prije Selimovića, na prvom Evropskom prvenstvu za klubove koje je počelo 9. a završilo 13. januara, član Novog Grada Armin Gredić osvojio je bronzu u konkurenciji seniora do 80 kg, dok je članica Taekwondo kluba Zlatni Ljiljani Ajla Reizbegović osvojila srebro u kategoriji juniorki do 41 kg.

 

Na Evropskom prvenstvu za klubove nastupilo je oko 700 takmičara iz 150 timova Evrope. Boje Bosne i Hercegovine branili su takmičari Novog Grada i Zlatnih Ljiljana.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.