Samo jedan šampion je u historiji bio teži od Andyja Ruiza

Valueva će teško iko dostići

Samo jedan šampion je u historiji bio teži od Andyja Ruiza

Midhat Šljivak

Andy Ruiz branit će sutra titule teškaškog prvaka svijeta protiv Anthonyja Joshue sa čak 128.6 kilograma.


Ruiz je šokirao apsolutno sve na vaganju pred borbu i apsolutno niko nije očekivao da će biti čak sedam kilograma teži u odnosu na prvu borbu iz juna ove godine.

Interesantno je svakako da je Ruizova kilaža od 128.6 kilograma druga najveća za jednog teškaškog šampiona u historiji boksa, a ovu poziciju je zauzimao i nakon prve borbe u New Yorku kada je imao 121.5 kilograma.

Samo jedan šampion kroz historiju bio teži od njega. Rus Nikolai Valuev jedan je od najtežih ikad, a rekordnu kilažu imao je 17. decembra 2005. godine u borbi protiv Johna Ruiza.

Njegova težina je tada iznosila 147 kilograma i to je za sada apsolutni rekord, kojeg će u budućnost teško iko srušiti.

Među većim teškašima koji su bili šampioni je i Primo Carnera koji je davne 1933. godine težio 117kg, a na vrhu liste su još Anthony Joshua (2017.) - 115kg i Lennox Lewis (1997.) - 113.8kg.

Ruiz je bez obzira na kilažu pokazao da se itekako zna boriti. Jednoj me sa preko 120 kilograma šokirao svijet, a vidjet ćemo šta će se desiti u sutrašnjoj borbi.

Ona je na rasporedu od 22 sata.

Top Komentari

jugjejedan
Dupelizac
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi