Šampion je u lošoj formi, a trener strahuje: Nadam se da ćemo krenuti ubrzo
(Foto: EPA)

Andy Ruiz uopšte ne trenira

Šampion je u lošoj formi, a trener strahuje: Nadam se da ćemo krenuti ubrzo

M. Šljivak

Andy Ruiz šokirao je svijet pobjedom nad Anthonyjem Joshuom.

Prvi dan mjeseca juna zauvijek će ostati upamćen u bokserskim krugovima. Apsolutni autsajder je srušio u sedmoj rundi do tada neporaženog Britanca i šampiona, a AJ je naravno odmah iskoristio klauzulu za revanš.

Nova borba između Ruiza i Joshue zakazana je za 7. decembar. Plan je da se meč održi u Saudijskoj Arabiji, ali je meksičko-američki borac protiv toga, što je u više navrata i isticao.

On želi borbu u Meksiku ili SAD-u, kako bi bio siguran da ga niko neće prevariti, te želi veći dio kolača od prodaje TV prava za meč.

Dok postavlja svoje uslove Ruiz se maksimalno opustio i uživa u slavi koju je stekao. Sa treninzima još nije počeo, a trener Manny Robles je pomalo i zabrinut.

"Pokušavam ga vratiti na trening ove sedmice. Nadao sam se da ćemo početi u ponedjeljak, ali nije se dogodilo. Nadam se da ćemo krenuti jako brzo", rekao je Manny Robles i nastavio je:

"Nije u sjajnoj formi. Radio je malo u teretani kod kuće, malo je trčao na traci, ali nije počeo sa punim treningom. Jednom ćemo morati da krenemo, ali vjerujem da će mu četiri mjeseca biti dovoljna da uđe u formu. Nadam se samo da ćemo uskoro početi trenirati", dodao je Robles.

Ruiz će morati da brani titule do kraja godine. AJ je siguran protivnik, a još se čeka potvrda mjesta borbe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi