Šampion završio u bolnici, meč za titulu otkazan
Jedan meč manje na UFC 226

Holloway odustao od borbe

Šampion završio u bolnici, meč za titulu otkazan

Midhat Šljivak

Borba za šampiona perolake kategorije UFC-a između prvaka Maxa Hollowayja i Briana Ortege otkazana je nakon što je Holloway hitno prebačen u bolnicu.

Prema informacijama koje dolaze iz SAD-a, Holloway je sinoć hitno prebačen u bolnicu, a za sada se ne zna šta se ovom sjajnom borcu dogodilo.

Pojedini izvori tvrdili su da je skidanje kilograma pošlo po zlu, ali poznati novinar Ariel Helwani je došao do informacija da proces skidanja kilogama zapravio nije ni počeo i da je Holloway iz drugih razloga završio u bolnici.

Simptomi koje ima podsjećaju na potres mozga i njegov meč za titulu protiv Briana Ortege je otkazan, pa je UFC 226 koji se 7. jula održava u Las Vegasu ostao uskraćen za jednu veliku borbu.

Ovaj event predvodi teškaški obračun za titulu najboljeg borca UFC-a, a u oktagonu će se naći prvak teške kategorije Stipe Miočić i Daniel Cormier, prvak poluteške kategorije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi