"Sarajevo je grad sa dušom i dobrim ćevapima, očekujem pobjedu na UFC debiju"
Darko je dočekao šansu da potpiše za UFC, a za samo dva mjeseca ga očekuje debi borba.

Darko Stošić za SportSport.ba

"Sarajevo je grad sa dušom i dobrim ćevapima, očekujem pobjedu na UFC debiju" · Intervju

Sav trud sam usmjerio na to da jednog dana potpišem za UFC, znao sam da će se to desiti, rekao je za SportSport.ba novopečeni UFC borac Darko Stošić.

Najbolji srbijanski borac je prije nekoliko mjeseci dočekao nagradu za trud u vidu poziva u najjaču svjetsku MMA organizaciju, a prvi meč imat će već 22. jula na Eventu u Hamburgu gdje će mu protivnik biti nešto iskusniji Amerikanac Jeremy Kimball. Riječ je o borcu koji je u karijeri imao 22 borbe i ostvario je 15 pobjeda. Zanimljivo, on je bio prvak poluteške kategorije FFC-a, a u dosadašnjoj UFC karijeri ostvario je jednu pobjedu i dva poraza.

"Svakako da sam veoma uzbuđen pred UFC debi, ali moram također reći da sam to očekivao i donekleo znao da će se desiti. Jednostavno je - sav sam trud usmjerio prema tome i na kraju je moralo tako biti. Što se tiče prve borbe, moram reći da očekujem pobjedu. Moj protivnik je svestran, tako da kažem. On već ima iskustva u UFC-u i u tome je njegova blaga prednost. S druge strane, ja sam zadovoljan jer mi je za prvi meč ponuđen protivnik na mjestu. Vidjet ćemo šta će biti".

Zanimljivo, Darko će se u prvom UFC meču okušati u poluteškoj kategoriji, iako je do sada bio teškaš. Koliko je to prednost ili mana?

"Ljudi kojima vjerujem su me savjetovali da skinem kilažu i da krenem u poluteškoj kategoriji. Vidjet ćemo koliko će to biti dobro. Ovaj meč će odlučiti koja ću kategorija biti u budućnosti. Sve zavisi od toga kako ću se osjećati tokom samog meča", poručio je.

Nezaobilazna tema prilikom svakog razgovora sa Darkom posljednjih mjeseci je i Mirko Cro Cop. Stošić trenira u Mirkovoj teretani duže vrijeme i sprema se sa njegovim timom za naredni meč. Također, sigurno da je i on dobro poslužio Mirku koji se također sprema za debi u jednoj organizaciji, a u pitanju je Bellator. Mirkov naredni rival je Roy Nelson koji ga je 2011. godine pobijedio u Las Vegasu. Darko smatra da će situacija sada biti drugačija.

"Već duži period idem kod Mirka u Gym, tu se osjećam zaista odlično. Treninzi i savjeti mi puno znače. Sve u svemu zadovoljan sam super je ekipa i nadam se da ću tu biti i u budućnosti. Što se tiče njegove borbe protiv Nelsona, naravno da očekujem Mirkovu pobjedu i to prekidom. Mirko je zvijer u svakom smislu".

A, Sarajevo? Darko je tu odradio jedan meč i to u martu 2015. godine na FFC eventu. Kakve uspomene Darko nosi iz glavnog grada Bosne i Hercegovine?

"Svaki grad ima nešto svoje, nešto specifično, pa tako i Sarajevo. To je zaista grad sa dušom i dobrim ćevapima", poručio je Stošić.

Za kraj smo se dotakli i veoma zanimljive borbe za titulu prvaka u teškoj kategoriji između Stipe Miočića i Daniela Cormiera, prvaka poluteške kategorije.

"Volim Cormiera kao borca, svakako mislim da može napraviti problem Miočiću. Biće to sigurno odlična borba za publiku!".

Top Komentari

Korisnik
ćevapi pa ćevapi jebali vas ćevapi
5 4
Željin manijak!
Sretno Darko
2 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti