Saul Alvarez pobijedio Austina Trouta

U prepunom Allamodomeu

Saul Alvarez pobijedio Austina Trouta

M. Maksimović

Veliki broj Meksikanaca u rasprodatom Alamodomeu je uživao. Saul Alvarez je u pravom, žestokom okršaju pobjedio Austina Trouta koji je prošle godine sredio Miguela Cotta. 

Obojica boksera su dala puno, imali su ''svojih'' minuta, ali su trojica sudija na kraju bila na strani ''Canela'' Alvareza.

Rey Danseco je bodovao 115:112, Stanley Christodoulou 118:109, dok je Oren Shellenberger zaključio meč sa 116:111. Mladi Meksikanac je tako osvojio naslove svjetskog prvaka polusrednje kategorije u verzijama WBC i WBA.

Ukupno, to je njegova 42 pobjeda u karijeri i još uvijek ne poražen. Austinu ''No Doubt'' Troutu je ovo prvi poraz u karijeri. 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti