Nije imao šta da jede, ali je odbio milion dolara za borbu protiv Floyda Mayweathera
Foto - Instagram

Canelo je imao dobrog savjetnika

Nije imao šta da jede, ali je odbio milion dolara za borbu protiv Floyda Mayweathera

Midhat Šljivak

Jedan od najboljih boksera današnjice, čuveni Meksikanac Saul 'Canelo' Alvarez, prošao je kroz izuzetno teško djetinjstvo.

Nije Canelo uživao u luksuzu. Porodica je jedva preživljavala, pa je mladi Saul morao da se bori kako bi zaradio nešto novca.

Već kao dječak je učestvovao u plaćenim borbama. Kao 14-godišnjak je nokautirao odraslog čovjeka, a profesionalac je postao samo godinu dana kasnije.

Naravno, u početnoj fazi karijere nije bilo velikog novca. Canelo je jedva preživljavao, ali zatim je došla ponuda koju bi rijetko ko propustio.

Floyd Mayweateher, veliki šampion i jedan od najboljih boksera svih vremena, ponudio je milion dolara Canelu da uđe u ring protiv njega.

Oglasi

Za Alvareza bi taj novac značio nešto o čemu je sanjao, ali trener Eddie Reinoso je ponudu Floydovog tima odbio.

"Canelo je imao 18 godina i promotor je ponudio borbu sa Mayweatherom. Nudili su milion dolara", rekao je Renioso za The Athletic i dodao je:

"Došao je do mene i odmah sam mu rekao da mu ta borba ne treba. Rekao mi je da daju milion i da mu novac treba zbog porodice i kćerke. Zaradio je 2.000 dolara u prvoj borbi nakon rođenja kćerke i bilo mu je teško odbiti milion dolara", otkriva Reinoso.

[instagram]https://www.instagram.com/p/COMB-rvHPUZ/[/instagram]

Uspio ga je na kraju nagovoriti da ne prihvati borbu.

Oglasi

"Rekao sam mu, jesi li glup? Ne treba ti sad ta borba. Da si ovisnik ili alkoholičar, rekao bih ti da prihvatiš tu borbu, jer nikad više nećeš imati mogućnost da zaradiš toliko novca, ali sam siguran da ćeš zaraditi mnogo više. Nakon pet godina uzeo je 10 miliona dolara za borbu sa Mayweatherom."

Alvarez je taj meč izgubio od Amerikanca i to većinskom odlukom sudija, a mnogi tvrde daje i pokraden.

Od te borbe nikada nije izgubio borbu. Fenomenalni udarač držao je titule u četiri različite kategorije (od polusrednje do poluteške) i na omjeru je od 56-1-2.

Njegovo bogatstvo danas ce procjenjuje na 140 miliona eura.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi