Ispovijest UFC-ove zvijezde: Hodao sam ulicom sa željom da nekoga ubijem, uživao sam u mržnji

Loš utjecaj djeda neonaciste

Ispovijest UFC-ove zvijezde: Hodao sam ulicom sa željom da nekoga ubijem, uživao sam u mržnji

Edmir Škorić

UFC zvijezda Sean Strickland je u podcastu "The MMA Hour" ispričao o svojoj traumi iz djetinjstva i toksičnom utjecaju od strane djeda neonaciste.

Strickland se profesionalno takmiči od 2008. godine i trenutno doživljava najbolji uspjeh u karijeri s pet uzastopnih pobjeda unutar oktogona. Međutim, izazvao je dosta polemika kada je izjavio da je spreman nekoga ubiti u ringu.

Tokom gostovanja u podcastu u srijedu, Strickland je u više navrata spomenuo koliko često razmišlja o ubistvu, do te mjere da bi se potrudio i stavio se u scenarije u kojima bi mogao ubiti u samoodbrani i izbjeći zatvor. Prisjetio se jedne večeri kada je umalo nagovorio grupu muškaraca da ga napadnu, što bi, da je išlo kako je Strickland planirao, završilo tako da bi barem jedan od njih bio mrtav.

Vjeruje da je veliki dio njegovog razmišljanja i ponašanja proizašao iz njegove traume iz prošlosti. Imao je oca koji je sada pokojni, ali koji ga je u djetinjstvu često psihički zlostavljao, a spomenuo je i djeda neonacistu. Napomenuo je da se ipak srami tog perioda svog života.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CUyDPILBmCu/[/instagram]

"Bio sam stvarno prokleto ljut. Bio sam toliko ljut da sam prošao kroz ovu čudnu fazu neonacističke nadmoći bijelaca. Kad sam bio mlađi, izbačen sam iz škole zbog zločina iz mržnje. Bila sam ljut i imao sam mnogo loših stvari koje su utjecale na moj život. Bilo je tako je*eno dobro mrziti nešto. Hodao sam ulicom s nožem ili kamenom u nadi da ću nekoga ubiti", ispričaoi je 30-godišnji američki borac.

Oglasi

"Moj je djed bio kao velika gomila govana", nastavio je Strickland.

"Kad si dijete, to ne vidiš. Samo obožavaš svog heroja i on će ti napuniti glavu ludim sr*njima. Ti si u sedmom razredu i pričaš o nacistima, a ni ne znaš šta to znači. Ali to čujete od nekoga kome se divite i to vas proždire. Na putu do škole crtao bih svastike kao da ne znam koji je to vrag. Kasnije mi je djed umro i malo sam ga krivio. Kad si rasist, ne napreduješ u životu. S*eban si, čovječe. Nije bilo ničeg dobrog u tome da sam rasist, pa sam većinu svog života osjećao ljutnju prema njemu - svom djedu', dodao je Amerikanac.

Ipak, Strickland sebe još uvijek smatra “sretnom” osobom i nije zainteresovan da ga neko pokuša popraviti. Trenutno ne traži terapiju i otvoren je samo za ideju da promijeni svoja razmišljanja nakon završetka karijere.

"Volim kad izađem iz kuće s potencijalnom pomisli da bih možda mogao nekoga ubiti, sviđa mi se. Nakon što završim s MMA-om, vjerojatno ću raditi na prenamjenjivanju mozga, možda pronaći veću vrijednost u ljudskom životu. Možda se pokušavam više povezati s ljudima. Ali trenutno mi se je*eno sviđa, je*beno uživam, znaš? To je dio mene, sviđa mi se taj život", dodao je kontroverzni borac.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CVlhN2EPLOW/[/instagram]

Sean Strickland je debitovao u UFC- u 15. marta 2014. na UFC-u 171 u Dallasu u Teksasu. Potom je na početku prve runde predao borbu Robertu McDanielu i privukao pozornost cijelog svijeta mješovitih borilačkih vještina u Sjedinjenim Državama.

Ukupno, u bojama najpopularnije svjetske federacije, Amerikanac je odradio 14 borbi, od čega je slavio u njih 11.

Top Komentari

Brazuka
Ovo je nekada bio ozbiljan portal
5 0
Keno
Pa ja sad se trebaju para zaradit a ne ide ako si neonacista lol
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije