Sedam medalja za bh. taekwondoiste

Ilyo kup

Sedam medalja za bh. taekwondoiste

Taekwondo reprezentacija Bosne i Hercegovine osvojila je sedam medalja (četiri zlata, srebro i dvije bronze) na 6. međunarodnom turniru "Ilyo kup" u slovačkim Košicama.

Zlatna odličja  osvojili su  Amir Katana, u kategoriji do 80 kg, Mufid Isaković (preko 80 kg), Nikola Bošnjak (68 kg)  i Elzana Karahodžić (do 67 kg),  Maja Stojković (do 49 kg) je zauzela drugo mjesto, dok su bronze izborili Josip Oroz (do 58 kg) i Josipa Lozančić (do 57 kg).

Na osnovu osvojenih bodova u pojedinačnoj konkurenciji, reprezentacija BiH u ukupnom poretku osvojila je prvo mjesto,
u konkurenciji preko 40 timova i nacionalnih selekcija sa oko 300 takmičara iz osam država.

"Nastup naše reprezentacije na ovom prestižnom takmičenju pokazao se veoma uspješnim. U prilog tome govore i osvojeni pehar  za ukupno  prvo mjesto u ekipnom poretku i osvajanje četiri zlatne  medalje.  Na ovom turniru naši takmičari su  pokazali da  spremni za izazove koji nas očekuju naredne godine,  a to su turniri A-klase te evropsko seniorsko prvenstvo i studentsko svjetsko prvenstvo", izjavio je selektor reprezentacije Boris Budor.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.