Semmy Schilt na tronu
Finalisti Semmy Schilt i Badr Hari

K-1 GP Final

Semmy Schilt na tronu

Teme:

Jučer je održan K-1 GP Final, a osvajač je Semmy Schilt. Holanđanin se ove godine prošetao kroz K-1 WGP Finale i sve tri borbe je završio nokautima u prvim rundama.

Najprije je nastradao Jerome Le Banner, da bi u polufinalnoj borbi Schilt rasturio prošlogodišnjeg prvaka Remyja Bonjaskog.

Zanimljivo je bilo i u četvrfinalnim borbama gdje je Ewerton Teixeira je nasjeo na Alistairovo glavno oružje. Za samo jednu minutu Overeem je nabio brazilskog K-1 borca na koljeno i završio borbu u rekordnom vremenu. Alistairu nije trebalo dugo da svoj game plan provede u akciju i zasluženo je pobjedio u prvom dijelu finala.

U drugom kolu finala Alistair je išao na teškog protivnika, prošlogodišnjeg finalista Badra Harija. Baš kako je i Overeem bio okrutan prema Teixeiri tako je i Hari pokazao svoj gnjev i lijevim high kickom nokautirao Nizozemca.

U finalnoj borbi Schilt je nakon minutu i pol odlučio da je kraj i za Badra Harija. U finalu je Hari krenuo bolje, napao silovito, no Schilt se uspješno odbranio i onda ga prednjim direktom poslao na pod. Nakon brojanja Hari je ustao i umjesto da se pokuša malo odmoriti, ponovo je krenuo naprijed, te ga je Schilt lijevim high kick-om ponovo poslao na pod. Hari ponovo ustaje i opet kreće agresivno, no tada mu Schilt zadaje udarac nogom u jetru i tako po treći puta obara Harija, čime je ovaj meč bio i gotov.

Ovom pobjedom je Schilt izjednačio rekord Ernesta Hoosta četiri osvojena velika finala, te oborio rekord u najbržem osvajanju finalnog K-1 turnira.

REZULTATI:

Badr Hari def. Ruslan Karaev - KO R1
Alistair Overeem def. Ewerton Teixeira - KO R1
Semmy Schilt def. Jerome Le Banner - KO R1
Remy Bonjasky def. Errol Zimmerman - bodovi

Polufinale:
Badr Hari def. Alistair Overeem - KO R1
Semmy Schilt def. Remy Bonjasky - KO R1

Finale:
Semmy Schilt def. Badr Hari - TKO R1
K-1 GP 2009 Champion: Semmy Schilt

Reserve:
Peter Aerts def. Gokhan Saki - bodovi
Daniel Ghita def. Sergei Kharitonov - KO (low kicks)

Superfight:
Tyrone Spong def. Kyotaro - bodovi

Pogledajte finalnu borbu:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.