Zvijer se vraća u borbi divova

Serigne Ousmane Dia ponovo u oktagonu

Zvijer se vraća u borbi divova

M. Šljivak

Senegalski hrvač Serigne Ousmane Dia (45) odradit će povratničKi MMA meč protiv poljskog snagatora Mariusza Pudzianowskog.

Ovaj meč se trebao održati u martu ove godine, ali je 'Bombardier' otkazao borbu nekoliko sati pred početak i to zbog ozbiljnih stomačnih problema.

[instagram]https://www.instagram.com/p/CMoxl3uDQrX/[/instagram]

Promocija KSW odlučila je ponovo angažovati senegalskU zvijer. Dogovoren je novi meč koji će biti održan 23. oktobra.

To će 150 kilograma teškom i dva metra visokom Senegalcu biti treći MMA meč u karijeri, a prethodna dva je lagano dobio nokautima u prvoj rundi.

Sada je međutim sa druge strane mnogo iskusniji borac Pudzianowski, koji je nekada važio za najsnažnijeg čovjeka svijeta.

Oglasi

[instagram]https://www.instagram.com/p/CLUmEh6pYqw/[/instagram]

Pudzian je pet puta pobijedio na strongman takmičenju, a nakon završetka karijere posvetio se MMA sportu.

Kompletnu MMA karijeru odradio je u KSW-u i na omjeru je 15-7-1, a sada je pred njim zaista istinSka zvijer koja je i za njega ogroman zalogaj.

[instagram]https://www.instagram.com/p/B_2epy2jPar/[/instagram]

Dia je dvostruki prvak u senegalskom hrvanju i bit će ovo istinski okršaj divova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti