Shawn Porter novi WBC prvak velter kategorije

Dobio Dannyja Garciju

Shawn Porter novi WBC prvak velter kategorije

M. Šljivak

Shawn Porter novi je WBC prvak velter kategorije.

On je sinoć u New Yorku pobijedio Dannyja Garciju u zaista sjajnom meču i to jednoglasnom odlukom sudija (116-111, 115-113 i 115-113)

Garcia je ušao bolje u meč. Uvodne tri runde je odboksao jako dobro, ali Porter potom preuzima inicijativu i većinu rundi do kraja dobija.

Na kraju je odluka sudija bila jednoglasna. Sva trojica su Porteru dodijelila pobjedu i on je postao novi WBC šampion u velter kategoriji.

Ovo mu je 29 pobjeda u karijeri (29-2-1), dok je Garcia doživio drugi poraz (34-2). Prethodno ga je dobio Keith Thurman i upravo bi Porter i Thurman mogli uskoro u ring.

Još dosta boraca međutim čeka svoj red i biće interesantno vidjeti šta će se dešavati u velter kategoriji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi