Širi spisak taekwondo reprezentacije BiH
Trening reprezentacije

Održan kontrolni trening za izbor reprezentativaca

Širi spisak taekwondo reprezentacije BiH

M. Skaka

Tokom proteklog vikenda, u organizaciji tekvondo Saveza BiH, u Livnu je održan kontrolni trening kandidata za juniorsku i seniorsku tekvondo reprezentaciju BiH.

Okupljanu potencijalnih kandidata za izbor u reprezentaciju odazvalo se oko 70 takmičara iz 25 klubova iz Sarajeva, Zenice, Kaknja, Srebrenice, Tuzle, Fojnice, Prijedora, Dervente, Bijeljine, Ugljevika, Livna, Mostara, Posušja i Tomislavgrada. Treninge je vodio selektor juniorske i seniorske reprezentacije BiH, g. Boris Budor, iz Zagreba. 

Tokom ukupljanja kandidata za reprezentaciju održana su tri kontrolna treninga, a po završetku g. Budor, je objavio širi spisak kandidata koji su zadovoljili svojim sposobnostima i prethodnim rezultatima.
„Mislim da je odaziv kandidata za reprezentaciju sa područja cijele BiH veoma zadovoljavajući. Čak 70 kandidata od kojih baš i nije bilo jednostavno odabrati one najbolje. Ovaj spisak nije konačan, jer oni koji nisu odabrani imaju vremena da se dokažu u narednom periodu na državnim i internacionalnim prvenstvima, što će im garantirati ulazak na uži spisak reprezentativaca. Naravno dosta posla je pred nama, kako nastupi na svjetskom seniorskom i evropskom juniorskom prvenstvu tako i odlasci na evropske turnire A klase. Ovi mladi ljudi, koji su se okupili ovdje, takmičari, čine temelje tekvondo reprezentacije BiH i vidio sam dosta, dosta potencijala, za koji ću nastojati da prikažem u što boljem svjetlu na tekvondo pozornici u svijetu.“ – izjavio je g. Boris Budor, selektor juniorske i seniorske reprezentacije BiH.


Šira lista kandidata reprezentacije

Juniorska reprezentacija:

Belmin Memija, Nejla Kaljanac, Bahra Avdović (Novi Grad Sarajevo), Haris Mušija (Nur), Kristijan Bošnjak (Krepo Kenan), Zlatan Husukić (Akademija Zejd), Helena Daradan, Nikola Knežević (Derventa), Hrvoje Krištić, Ana Krajina, Ljubica Boškić (Koryo),  Alim Kaljević, Miran Đorđevski (Crostar) Omar Gromlić, Ivica Semren, Marija Janković, Ana Brčić (Magone) Tomislav Čamber (Posušje), Sajdina Đurdžić (Bihać)

Seniorska reprezentacija:

Amir Katana, Sanel Muminović (Novi Grad Sarajevo), Nermin Karahodćić, Mufid Isaković, Asmir Ohran, Elzana Karahodžić, Selma Valjevac (Akademija Zejd), Hukić Ibrahim, Ivan Krajina, Nikola Bošnjak, Muhamed Hukić (Krepo Kenan), Ivan Zrinušić, Ivan Jurič, Josipa Lozančić (Koryo), Emina Ortaš, Ivona Brnić (Magone) Marko Čalić, Muamer Pašić, Nina Deretić, Danijela Dragičević (Kozara), Mladen Ristić (Wolf), Ramiz Malić (Bihać), Maja Stojković (Derventa), Sumeja Mujić (Nur), Valentina Galinac (Slavija)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.