Sjajan nokaut Gaethjea protiv Vicka

UFC Fight Night 135

Sjajan nokaut Gaethjea protiv Vicka

Midhat Šljivak

Justin Gaethje nokautirao je Jamesa Vicka u glavnoj borbi večeri na UFC Fight Night 135 eventu.

Gaethje je odradio fantastičnu borbu i zaista je sjajnom taktikom uspio da savlada Vicka.

Čekao je pravi trenutak za napad i na kraju ga dočekao. Serijom udaraca je poslao protivnika na pod krajem prve runde i Vicku spasa nije bilo.

James je na kraju jedva došao sebi jer je nokaut zaista bio strašan, a Gaethje je ovom pobjedom otvorio put prema vrhu lake kategorije.

A ispred njega je sve sama elita. Khabib Nurmagomedov će braniti pojas protiv Conora McGregora, a na listi UFC su ispred njega imena poput Tonyja Fergusona, Dustina Poiriera, Edsona Barboze...

Justin Gaethje je vezao dva poraza prije ove pobjede i to od Poiriera i Eddieja Alvareza, ali ne treba sumnjati da će ovaj sjajni borac uskoro krenuti u osvetu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi