Sjajan uspjeh mladih bh. hrvača

Međunarodni turniri

Sjajan uspjeh mladih bh. hrvača

A. Beganović
Teme:

Mladi bosanskohercegovački hrvači osvojili su šest medalja na međunarodnim turnirima grčko-rimskom stilom  za kedete i juniore u Senti i Novom Sadu (Srbija).

Na kadetskom turniru u Senti, na kojem je učestvovalo 70 takmičara iz četiri zemlje,  zlatnu medalju je osvojio Ahmet Hurić, kojem  je pripao i pehar za najboljeg stranog takmičara, dok su srebrene medalje izborili Adi Ćosić, Sadik Gabeljić i Derviš Ljubunčić.

Na juniorskom turniru u Novom Sadu najsjajnije odličje za BiH je osvojio Adis Mumunović, dok je Elviru Ćosiću pripalo srebro.

Prema riječima selektora reprezentacije Fahrudina Hodžića, mladi bh. hrvači  uspješno su okončali sezonu, nastupivši ove godine na 20 međunarodnih turnira, na kojim su čak šest puta proglašavani za najbolje takmičare.    

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.