Smolik nokautom izbacio Šljivara iz ringa

Nijemac slavio pobjedu

Smolik nokautom izbacio Šljivara iz ringa

E. Škorić

Bivši svjetski prvak u tajlandskom boksu u verziji WKU Enver Šljivar poznatiji kao "Iron Bull" poražen je sinoć u Minhenu od njemačkog borca Michaela Smolika.

Steko's Fight Night u Minhenu predstavio je četiri borbe, a u jednoj je Švicarac bh. porijekla ušao u ring sa Smolikom.

Šljivar je protiv WKU prvaka u kickboxu doživio poraz, nakon što je poslije jednog nokauta ispao iz ringa. Odlukom sudije pobjeda je pripala Smoliku, mada je Šljivar prethodno možda bio i bolji.

Pred ovaj meč je Šljivar poručio da će "odnijeti" Smolika, bilo je prijetnji i s druge strane, ali na kraju je ipak bolji bio motivisaniji i agresivniji Smolik.

Ovo je za Smolika bila 29. borba i 29. pobjeda. Iako je Šljivar iskusniji ušao u meč, Smolik je uz pomoć publike i sa dosta, kako je rekao, moći i snage volje došao do nastavka serije.

Zanimljivo da mu je prvi rival trebao biti diz Dominikanske Republike, ali nije dobio vizu jer je u prošlosti u Njemačkoj bio uhvaćen s drogom, pa se tako ukazala šansa našem borcu koji nastupa pod švicarskom zastavom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi