ŠOK: Silva slomio nogu u pokušaju da vrati titulu

Kraj karijere za legendu UFC-a

ŠOK: Silva slomio nogu u pokušaju da vrati titulu

Teme:

Jedan od najboljih UFC boraca svih vremena Anderson Silva okončao je karijeru, nakon što je u duelu sa pošto mu je pukla noga tokom duela sa Chrisom Weidmanom.

Silva je pokušao protiv aktuelnog prvaka pokušao da vrati šampionski pojas, ali je borba završena prije vremena na neočekivani način.

Brazilski borac slomio je nogu u drugoj rundi meča prilikom izvođenja jednog "low kicka", a nakon borbe je hitno operisan.

Prvi čovjek UFC-a Dana White kazao je kako je Silva završio karijeru i dodao da ne vjeruje da će Brazilac da se ikada više vrati u oktogon. Silva je bio šampion sedam godina u srednjoj kategoriji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.