Soliman je u meču protiv Ćatića bio dopingovan!

Ćatić uskoro u prilici da vrati pojas šampiona?

Soliman je u meču protiv Ćatića bio dopingovan!

A. Haznadarević

Ime pobjednika boks meča između njemačkog boksera bh. korijena Adnana Ćatića alias Felixa Sturma i Australijanca Sama Solimana, moglo bi biti naknadno promijenjeno budući da je Soliman, koji je sudijskom odlukom slavio, pao na doping testu!

Ovo je potvrdio predsjednik Njemačke federacije profesionalnih boksera Thomas Puetz u razgovoru za Bild, kazavši:

 

"Bilo je teško otkriti o kojem se preparatu radi, ali ima stimulirajući učinak. Sam Soiliman će sada imati priliku za žalbu. Informisat ću NADA doping agenciju i Svjetsku federaciju IBF".

 

S druge strane Ćatić je kratko prokomentarisao:

 

"Maltretirao me je prije borbe s nekoliko testova krvi, a on je varao. Baš tužno!".

 

Ukoliko se i nakon žalbe potvrdi da je Soliman bio dopingovan, Adnan Ćatić će tako dobiti priliku da se bori za povratak na tron protiv Daniela Gealea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije