Solis čeka Vitalija
Odlanier Solis

Prvi na listi izazivača u verziji WBC

Solis čeka Vitalija

M. Maksimović

Pobjedom protiv Raya Austina, Odlanier Solis je službeno postao prvi na WBC-ovoj listi izazivača teškaša.To znači da bi u narednih 100 dana, Solis morao dobiti priliku da boksuje protiv Vitalija Klitschka.

Međutim prije nego što ova dva boksere uđu u ring, treba zadovoljiti apetite menadžera.Menadžer Solisa je Don King je ''mali milion'' borbi odradio i sada ima priliku povečati svoj saldo. Navodno je za svog stičenika tražio milion i pol eura, na što je u taboru Vitalyja nisu pristali.

Zadnji datum za dogovor je 7.januar, nakon toga ako ne bude dogovora meč ide na klasičnu aukciju. Ko punudi najviše novca može organizovati ovaj meč s tim da bi novac dijelio po modelu, 70 posto prvaku, 30 postot izazivaču i veliko je pitanje da li će to odgovarati Solisu. Odlaner Solis je trostruki svjetski amaterski prvak, osvajač zlata u Atini, trenutačno je na omjeru 17-0.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.