Solis opasno prijeti
Klitschko i Solisna na vaganju

Vitali Klitschko boksuje protiv Odlanier Solis

Solis opasno prijeti

M. Maksimović

Vitali Klitschko večeras u Lanxess-Areni u Kolnu brani naslov svjetskog prvaka teške kategorije u verziji WBC, protivnik je Kubanac Odlanier Solis. Kubanac koji iza sebe ima sjajnu amatersku karijeru i koji je u profi vodama  na omjeru 17-17, u 17 borbi ostvario je isto toliko pobjeda, od čega je njih 12 ostvareno nokautom.

U svijetu boksa Solis je poznat kao trostruki svjetski amaterski prvak, osvajač zlata sa igara u Atini 2004.godine. tri godine kasnije je pobjegao za vrijeme priprema kubanske reprezentacije iz Venezuele te se skrasio u Njemačkoj. Posljednju borbu je imao prošle godine u decembru mjesecu kada je savladao Raya Austina.

Sada pred sobom ima najveći izazov u karijeri. Vitali Klitschko je u 43 borbe ostvario 41 pobjedu, posljednji put je pojas svjetskog prvaka u verziji WBC branio protiv Shannona Briggsa u borbi koja je bila slična predhodnim, protiv Sosnowskog, Johnsona, Arreole, jednostavnije rečeno dosadna. Sada pred sobom ima boksera koji je na zvaničnom vaganju bio lakši od Vitalija, što je mnoge iznenadilo, s obzirom da je Kubanac uglavnom ulazio u ring sa neki 120 kilograma.Na vaganju je Solis imao 112 kilograma što dovoljno govori o tome koliko je i kako Kubanac spreman za meč.

''Solis je jedan od najtežih protivnika u mojoj karijeri i spreman sam za sva iskušenja koja me očekuju u ringu. Spreman sam za 12 rundi, iako se nadam da ću posao završiti puno ranije'' rekao je Klitschko , na što je Solis odgovorio :

''Jezikom ne možete nikoga pobjediti, šake su te koje presuđuju.Ono što ja znam jeste da ću ja nakon 12 rundi biti novi svjetski prvak'' kaže Solis.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.