Solisu popustila koljena
Trenutak kada je sve bilo gotovo

Sve je bilo gotovo u tri minute

Solisu popustila koljena

M. Maksimović

Kako opisati borbu između Vitalija Klitschka i Odlaniera Solisa? Ukrajinac je odbranio naslov prvaka svijeta po WBC-verziji, a da se nije pošteno niti preznojio, ili da budemo još precizniji, da nije zadao niti jedan pravi udarac.

Puno smo očekivali od Odlaniera Solisa, bio je najavljen kao prava prijetnja Vitaliju, kao bokser koji se može suprostaviti Ukrajincu, a nakon svega je ostala dilema, upitnik i 19.000 nezadovoljnjih gledalaca. Je li Solis stvarno povrijedio koljeno. Ono što smo mogli vidjeti u samom ringu, ukazuje na to da se Kubanac povrijedio, da su stradala koljena, ali ostaje upitnik.

Solisu je prilikom jedne nespretne kretnje na prstima propalo koljeno i Kubanac se pao. Izgledalo je kako je proklizala lijeva noga, a Solis se uhvatio za desno koljeno. Je li moguće da su pod velikim opterečenjem stradala oba koljena. Naravno da je moguće, ali treba pričekati šta kažu doktori. Ono što je sigurno, nakon pada Solis se nije mogao ustati pa je sudija u ringu Jose Guadalupe prekinuo borbu.

Vitali je ljutito krenuo prema Solisu bijesan smatrajući da je Solis odglumio povredu, ali ga je u naletu zaustavio brat Vladimir. Publika se teško mirila sa ovakvom odlukom, ali priča je tako završena. Vitali je odbranio naslov, upisao je 42.pobjedu u 44.meču, dok je Solis poražen prvi put u svojoj profi karijeri.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.