Spektakl u najavi: Badr protiv opakog Holanđanina
Čovjek koji je omiljen među ljubiteljima borilačkih sportova. Bad Boy se vraća u ring, a prvi rival mu je nekadašnji kolega iz dvorane i čovjek za kojeg tvrde da je mnogo više zločest nego Hari.

Meč 3. marta u Rotterdamu

Spektakl u najavi: Badr protiv opakog Holanđanina

Midhat Šljivak

Najpopularniji kicboxer današnjice Badr Hari (33) dobio je rivala za povratnički meč kojeg će odraditi 3. marta u holandskom Rotterdamu.

Glory je objavio kako će se u ringu Marokanac naći sa holandskim borcem Hesdy Gergesom (33), nekadašnjim kolegom iz iste dvorane.

Biće ovo veliki obračun dva zločesta momka kickboxa. Gerges je poznat po brutalnom ponašanju van ringa, ali se za razliku od Harija malo smirio u zrelijim godinama. Ranije je često bio hapšen i to zbog sumnje za trgovinu kokainom, te je osuđen i na zatvorsku kaznu od četiri i po godine.

Ovaj due se već jednom borio. Bilo je to u maju 2010. godine u Amsterdamu u finalu Showtime turnira, a Gerges je tada pobijedio nakon što je Hari diskvalifikovan zbog udaranja protivnika na podu.

Do diskvalifikacije Marokanac je bio mnogo bolji rival i nokaut je visio u zraku. Ipak, na kraju je upisao poraz, jedan od ukupno 11 u karijeri u kojoj od 120 borbi ima čak 106 pobjeda. Dva meča su proglašena nevažećim, jedan je završen neriješeno.

Gerges je u karijeri na omjeru od 50 pobjeda, 19 poraza uz jedan neriješen meč.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi