Srebra za Miladina i Mrdića

Evropski judo kup

Srebra za Miladina i Mrdića

Teme:

Bosanskohercegovački reprezentativci Ibro Miladin i Mitar Mrdić osvojili su srebrene medalje na 6. evropskom judo kupu za seniore i seniorke, održanom proteklog vikenda u dvorani KSC Ilidža.

U najatraktivnijoj kategoriji - više od 100 kg Miladin je do odličja  došao ubjedljivim pobjedama u četiri meča (sve ipponom). U jednoj od najzanimljivijih borbi na turniru član sarajevske Bosne je u polufinalu rezultatom 10:0 savladao evropskog prvaka Bor Barnu iz Mađarske. U finalnom meču Miladin je poražen od Marka Radulovića iz Crne Gore, osvajača bronzane evropske medalje do 23 godine.

Drugo srebro za BiH osvojio je Mitar Mrdić kategoriji do 73 kg,  pobjedama nad predstavnicima Austrije, Švicarske, Rusije i Hrvatske. U finalnoj borbi član trebinjskog Leotara zaustavljen je od predstavnika Velike Britanije Daniela Williamsa.

Pored Miladina i Mrdića zapažene nastupe još su ostvarili  Jadranko Jahić (do 100kg), Mirza Hasanbegović (do 90kg) i Arijana Čamo (više od 78 kg, koji su osvojili peta mjesta. Naš najbolji judista  Amel Mekić u kategoriji  do 100 kg neočekivano je poražen od predstavika Slovačke.

Selektor bh. reprezentacije Branislav Crnogorac zadovoljan je formom kandidata za nastup Evropskom prvenstvu u Istanbulu (20-23. aprila), a konačan spisak naših takmičara obajvit će ove sedmice.

U konkurenciji 314 takmičara i takmičarki iz 24 države najuspješniji su bili predstavnici Velike Britanije  sa četiri zlatne medalje.

Judo savez BiH još jednom se iskazao kao vrhuski organizator najvećih evropskih takmičenja za što je dobio najviše ocjene od strane Evropske judo unije (EJU) i učesnka turnira. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.