Čuveni Steven Seagal se pred pogrešnim čovjekom hvalio kako je nepobjediv - Uslijedila je bruka
Kontroverzni glumac i muzičar Steven Seagal veliki je ljubitelj MMA sporta i često je viđen na velikim događajima širom svijeta (Foto: Instagram)

Aikido mu nije previše pomogao

Čuveni Steven Seagal se pred pogrešnim čovjekom hvalio kako je nepobjediv - Uslijedila je bruka

M. Šljivak

Poznati glumac Steven Seagal godinama je svojim akcionim filmovima zabavljao ljude širom svijeta, a poznat je i po tome što je majstor Aikida, discipline koju mnogi ismijavaju zbog bizarnih poteza kojim se protivnik pokušava savladati. Tako se jednom pred pogrešnim ljudima Seagal hvalio kako može zaustaviti svako gušenje MMA borca, ali to nije trebao reći pred legendarnim Geneom LeBellom.

Steven Seagal poznat je kao žestok momak koji ne daje pardona bilo kome. Kakav je na filmskom setu, takav je i u privatnom životu. Ljubitelj je borilačkih vještina i majstor aikida.

Volio se Seagal u prošlosti hvaliti kako je nepobjediv protiv MMA boraca. Tvrdio je da i on žestoko trenira i da ga niko ne može 'udaviti' u borbi.

To je ponavljao na filmskom setu gdje je tada radio 58-godišnji Gene LeBell, poznatiji i kao 'Kum grapplinga'. Odlučio mu je pružiti priliku da dokaže svoje riječi i Seagal je to prihvatio.

Bolje da nije. LeBell je počeo gušiti slavnog glumca koji imao samo dva pokušaja da se izvuče prije nego što je zaspao. Slavni grappler nikada nije želio priznati je li to zaista učinio slavnom glumcu.

Oglasi

"Kada bismo imali sukobe zbog različitih mišljenja tu je bilo uglavnom još 30-ak osoba koje su gledale. Nekada je Steven kretao na pogrešne ljude i kada to učinite, budete povrijeđeni", poručio je pokojni LeBell prije nekoliko godina.

LeBell je govorio pozitivno o kontroverznom glumcu, ali jasno je da njegove vještine nisu na nivou slavnih boraca.

"Steven Seagal je izuzetan borac i učinio je mnogo za MMA. On ih nije učio da bi se borio tako da... Recimo, znam kad je uvrijedio Randyja Couturea. Da se ovaj naljutio na njega pojeo bi ga za ručak", istakao je on i nastavio je o svom sukobu sa glumcem.

"Je li se desio sukob? Pa, kažem, vam: 30 ljudi je gledalo i neka oni govore o tome. Svako kada priča o sebi ističe sebe kao glavnog junaka. Uvijek je ja, ja i ja", rekao je tada legendarni grappler.

S druge strane Steven Seagal hladnokrvno je nazvao LeBella patološkim lažovom. Ne voli ga vidjeti ni na slikama. Kune se u djecu da ga on nije ugušio.

"Gene LeBell je patološki lažov. Moja djeca su mi nešto najsvetije i kunem se u njih da se nikada nismo ni potukli. Ako mi ne vjeruje pitajte ljude koji su radili s nama. Nikad nije bilo tuče. Ako LeBell kaže da jeste onda je patološki lažov i smeće", rekao je Seagal.

Aikido je za mnoge MMA borce uvreda. Ne žele da ih išta povezuje s ovom disciplinom i u istinskoj borbi borci koji se bave ovim sportom ne bi imali šanse protiv onog ko radi MMA.

Oglasi