Sturm protiv Gealea za ujedinjenje titula

Novi bokserski spektakl

Sturm protiv Gealea za ujedinjenje titula

Svjetski prvak u boksu po WBA verziji, Felix Sturm ili pravim imenom Adnan Ćatić za oko tri mjeseca susresti će se u Njemačkoj sa Australcem Danielom Gealom, također bokserskim prvakom ali u IBF verziji.

Nije poznato gdje će se tačno susresti Sturm i Geale u meču za ujedinjavanje titlua, ali je sasvim sigurno da će ovaj bokserski spektakl prenositi njemački SAT 1.

 

Australac je samo jednu svoju borbu odradio van svoje domovine, a u tom jedinom izletu u inostranstvo uspio je savladati Sebastiana Sylvestera te osvojiti IBF naslov. Geale inače ima 31 godinu te u profesionalnoj karijeri ima skor od 27 pobjeda i jednog poraza.

 

Felix Sturm koji će i ovog puta zasigurno imati veliku podršku  je u svojoj zadnjoj borbi deklasirao Sebastiana Zbika.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.