Sturm večeras protiv Geale za još jedan pojas

Veliki meč za našeg boksera

Sturm večeras protiv Geale za još jedan pojas

M. Maksimović

Ovo je njegov definitvno najveći meč u karijeri. Felix Sturm većeras prvi put u karijeri ima priliku dohvatiti dva pojasa.

Pojasu svjetskog prvaka super srednje kategorije verzija WBA, Sturm može dodati večeras i onaj IBF koji sa sobom u Oberhausen donosi Daniel Geale. Dvoranu Koenig Pilsener Arena u kojoj je Felix pobjeđivao Sebastiana Sylvestera i Javiera Castileja.

 

"Jedva čekam borbu.Sjajno sam radio i nikada nisam bio spremniji. Znam sve mane svog protivnika, ovu borbu sanjam već nekoliko godina i sada imam snove pretvoriti u stvarnost. Gale je opasan protivnik ali pobjeđujem večeras. Ja uzimam dva pojasa." rekao je Sturm u najavi borbe.

 

Daniel Geale je za većinu ljubitelja boksa poprilična nepoznanica s obzirom da je u Evropi nastupio samo jednom i to prošle godine u Njemačkoj kada je pobjedio Sebastiana Sylvestera. Sve ostale borbe, njih 27 je odradio u Australiji. Posljednja je bila protiv Osumane Adama u Hobartu u martu mjesecu kada je branio naslov svjetskog prvaka IBF verzije i kada je slavio jednoglasnom odlukom sudija.

 

Felix je nakon dve teška meča protiv Matthewa Macklina i Martina Murraya, u posljednjem sredio Sebastiana Zbika prekidom borbe u devetoj rundi.

 

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.