Sudija meča Stojnić-Rodriguez: Pogriješio sam!

Sudija priznao da je pogriješio

Sudija meča Stojnić-Rodriguez: Pogriješio sam!

M. Šljivak

Dosta kontroverzna pobjeda Denisa Stojnića nad Riccom Rodriguezom izazvala je mnogo pažnje među ljubiteljima MMA.

Sudija meča Ismar Šapčanin je na svom Facebook profilu priznao kako je pogriješio u odluci da prekine meč pred sami kraj i dodijeli pobjedu Stojniću. Ipak, borba je na kraju proglašena kao no-contest.

 "Sinoć sam imao zadatak da sudim svom idolu i prijatelju Stojniću. Ricco je čak bivši prvak, a Denisov meč sa Stefanom Struveom ušao je u povijest UFC-a kao jedan od najkrvavijih mečeva, a tamo se okušao i s najvećim - Cainom", napisao je sudija, te je dodao:

"Zašto sam prekinuo borbu? Odgovor je jednostavan: nisam bio dorastao zadatku! Na snimci se jasno vidi i nije bilo osnove za onako rani prekid borbe. Previše je bilo emocija, a premalo iskustva da se nosim s time. Na mene je utjecala i giljotina koja se dogodila u borbi prije, utjecao je Denisov pogled i u jednom trenutku sam mislio da Ricco tapka, a onda čak da je u nesvijesti. Ljudi, drukčije je to u ringu."

"Bilo kako bilo, Denis je ispao sportista i moja odluka je poništena. Mislim da je to ispravan potez. Borba je proglašena no-contest. Ricco i Denis će vjerojatno odmjeriti snage ponovno negdje, ali ovog puta na neutralnom terenu. Sad kad gledam snimku borbe ne bih donio istu odluku, ali u ringu je jednostavno bio preveliki pritisak", napisao je Šapčanin.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.