Sudijska pogreška pokvarila veliki obračun

"Bitka za Britaniju" prekinuta u devetoj rundi

Sudijska pogreška pokvarila veliki obračun

Trebala je to biti borba godine, ili kako su je Britanci nazvali  "Bitka za Britaniju". Okršaj Carla " The Cobre" Frocha i Georgea "Saint" Grovesa za naslove svjetskog prvaka u super-srednjoj kategoriji, verzije WBA i IBF.

Borba je održana u Phones 4u Areni u Manchesteru, ne treba niti napominjati u kakvoj atmosferi. Na jednoj strani navijači legendarnog nottinghamskog boksera (Froch), na drugoj mladog, sve boljeg "Saint Georgea" (Groves) iz Hammersmitha. I borba je bila pravi spektakl, žestok okršaj koji se očekivao i koji je podsjetio starije ljubitelje boksa na neka stara vremena. Udarali su i napadali u serijama.

Krenuo je Groves, odgovorio je Froch u trećoj rundi. Sve do pete Froch nije dobro izgledao, a onda je uzvratio. I tako je sve potrajalo dok na scenu nije stupio John Foster, sudija u ringu minutu i 32 sekunde prije kraja devete runde.

Froch je krenuo u seriju, Groves je primio nekoliko opasnih udaraca. Sudija je mogao u tom trenutku bilo šta, prije svega mogao je brojati Grovesu, ali ne on je bez brojanja jednostavno prekinuo borbu. Publika je podivljala zbog sramotnog preranog prekida, komentatori u studiju također.

Niko nije mogao shvatiti  razloge ovakvog poteza sudije u ringu. Ponajviše zbog činjenice što je do trenutka prekida, takvih serija bilo i na jednoj i na drugoj strani. Nažalost, to se dogodilo, jedan veliki meč je upropašten. Froch je opet uzeo dva naslova, ima 32 pobjede u karijeri, dok je Grovesu ovu bio prvi poraz u 20 mečeva. Ovaj meč je završio kako je završio, ali sigurno je da će Britanci ponoviti ovaj okršaj. Zaslužila su to obojica boksera...

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.