Sutra počinje Evropsko prvenstvo

Sutra počinje Evropsko prvenstvo

O. Lekić
Teme:

U Sarajevu će od 3. do 8. avgusta biti održano Evropsko prvenstvo u hrvanju grčko-rimskim stilom u kadetskoj konkurenciji, najveće  međunarodno sportsko takmičenja ove godine u Bosni i Hercegovini.

Također, to će biti i najveći događaj u bogatoj historiji bh. hrvačkog sporta, koja u BiH ima tradiciju dugu 80 godina.    

Na takmičenju se očekuje rekordan broj učesnika. Prijave su stigle iz 39 zemlja s više od 900 takmičara, trenera i članova vodstava reprezentacija.

U izboru selektora reprezentacije Fahrudina Hodžića BiH će predstavljati osam mladih hrvača iz sarajevskih klubova Bosna i Bećko te tuzlanske Slobode.

Boje naše zemlje  branit će: Ajdin Brkić, Omar Kunto, Elvir Ćosić, Hasib Šehović, Haris Ačkaj, Sadik Gabeljić, Arminj Šljivo i Kemal Hasanović.

Takmičenje počinje u utorak u 13 sati, a zvanično otvaranje je u 19.

Nastupi bh. takmičara očekuju se 7. i 8. augusta.

Prvenstvo će biti prvo zvanično međunarodno takmičenje u dvorani koja odnedavno nosi ime počasnog predsjednika Međunarodnog olimpijskog komiteta - "Juana Antonija Samaracha".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije