Sutra počinje judo turnir "BiH and Nippon"

Sutra počinje judo turnir "BiH and Nippon"

Teme:

U organizaciji Judo saveza Bosne i Hercegovine i sponzorstvo Ambasade Japana u našoj zemlji u Sarajevu će  u subotu, 30. oktobra, biti  održan 10. međunarodni judo turnir "BiH and Nippon". 

Na pres-konferenciji druga sekretarka Ambasade Japana u BiH  Maiko Hamakawa je istakla, da ovo tradicionalno takmičenje  ima za cilj proširivanje prijateljstva između dvije države i popularizaciju judoa, čija je postojbina Japan.

Članica  Organizacionog odbora i generalna sekretarka Judo saveza BiH Arijana Jaha naglasila je, da će jubilarni turnir i ove godine imati epitet jednog od najmasovnijih  međunarodnih sportskih takmičenja u BiH, na kojem će sudjelovati više od 600 takmičara, u konkurencijama dječaka i djevojčica, kadeta i kadetkinja, te seniora i seniorki, iz pet zemalja - BiH, Srbije,  Crne Gore, Hrvatske i Slovenije. 

Najuspješnijem takmičaru u seniorskoj konkurenciji pripast će trofej "Sanshiro Sugata", koji se tradicionalno dodjeljuje u znak sjećanja na osnivača modernog judoa.

Na turniru se očekuje učešće  najboljih mladih bh. takmičara koji se pripremaju za nastup na Evropskom prvenstvu za mlađe seniore do 23 godine, koje će od 19. do 21. novembra također biti održano u Sarajevu.  

Turnir će biti održan u Olimpijskoj dvorani "Juan Antonio Samaranch", svečano će ga otvoriti  ambasador Japana u BiH Futao Motai u 10 sati, nakon čega će uslijediti eliminacione borbe. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.