Sve je spremno za okršaj Haye - Chisora

Upton Park rasprodan

Sve je spremno za okršaj Haye - Chisora

M. Maksimović

Sve je spremno za nadamo se veliki okršaj na Upton Parku. Prema informacijama iz Londona sve ulaznice za meč David Haye - Dereck Chisora su rasprodane.

Nakon tučnjave u Munchenu, oduzetih licenci i svih problema koji su pratili organizaciju ovog meča, pronašli način da još jednom Haye i Chisora odmjere snage, ovaj put tamo gdje im je i mjesto, u ringu. Frank Warren je uspio organizovati meč za naslov Inter-kontinentalnog prvaka teške kategorije u verzijama WBA i WBO.

Haye trenutačno ima omjer 25-2. Posljednji put je bio u ringu prošle godine kada ga je jednoglasnom odlukom sudija pobjedio Wladimir Klitschko. To je bio njegov prvi poraz nakon sedam godina, predhodno je poražen od Carla Thompsona 2004.godine.Haye je do meča sa Nikolayom Valuevim, nastupao u poluteškoj kategoriji.

''Ljudi su vidjeli kako sve svađamo na pres konferenciji, sada nas žele vidjeti u rukavicama, na ringu.Puno se priča o stvarima koje nemaju veze sa boksom, o stvarima van ringa, ali na kraju to je samo jedan boks meč. Nadam se da ćemo imati šta ponuditi gledaocima na stadionu. Chisora će biti vrlo brzo nokautiran'' poručuje Haye.

Dereck Chisora je pokazao prije meča sa Vitalijem Klitschkom koliko može arogantan, bezobrazan.Na omjeru je 15-3, ali ono što je možda još važnije jeste podatak da je poražen tri puta u posljednja četiri meča.Pobjedio ga je prvo Tyson Fury, onda tijesno Robert Helenius i na kraju Vitali Klitschko. Još jedan poraz u nizu bi vrlo vjerovatno značio silazak za scene.

„Ako me Haye nokautira, donirat ću 25.000 eura dječjoj bolnici Great Osmond Street. Ako ja nokautiram njega, neka Haye također donira iznos po njegovom izboru.“ – rekao je u svom stilu Dereck Chisora.Iz tabora Derecka Chisore je procurila informacija o njegovoj tučnjavi sa trenerom Dom Charlesom. I to kažu nije prtvi put, jer je Charles prije meča sa Vitalijem gađao cipelom te ga je zamalo promašio.


 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.