Svečano otvoreno UEP u karateu

Svečano otvoreno UEP u karateu

U sportskoj dvorani Gimnazije Dobrinja svečano je otvoreno 5. Evropsko univerzitetsko prvenstvo u karateu  nakon čega su se nastavila takmičenja u ekipnim disciplinama.

U prijepodnevnim satima održavale su se eliminacione borbe, a u poslijepodnevnim satima, nakon ceremonije otvaranja održane su finalne borbe. U ekipnom dijelu takmičenja nastupalo je 78 ekipa u muškoj i ženskoj konkurenciji. Takmičenje se odvijalo u dvije discipline, četiri kategorije, KATE  i borbe ekipno.

U ekipnom muškom takmičenju Univerzitet Sarajevo je osvojio zlatnu medalju, a u timu Univerziteta u Sarajevu, borio se i Nermin Potur, karate reprezentativac Bosne i Hercegovine i sportista godine u BiH 2010.

5. Evropsko univerzitetsko prvenstvo u karateu otvorio je ministar kulture i sporta FBiH  Salmir Kaplan, a prisutnima se obratio i gost prvenstva, delegat Evropske univerzitetske sportske asocijacije (EUSA) Kemal Tamer koji je tom prilikom uručio priznanje EUSE selektoru bh. kadetske reprezentacije u karateu, Ramizu Poturu.

Među prisutnima su bili ministar obrazovanja i nauka FBiH Damir Mašić, dok je predsjednik sportskog saveza BiH, Omer Stambolić Kemalu Tameru uručio plaketu sportskog saveza za doprinos razvoja univerzitetskog sporta BiH i realizacije 5. Evropskog univerzitetskog prvenstva u karateu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.