Taekwondo turnir 9. maja na Ilidži

O organizaciji TDK Zlatni ljiljani

Taekwondo turnir 9. maja na Ilidži

Četvrti međunarodni turnir u taekwondou  "Olympic Open", u organizaciji TDK Zlatni ljiljani iz Sarajeva, biće održan 9. maja u dvorani KSC Ilidža.  

Prema najavama organizatora, to će biti jedno od najvećih međunarodnih takmičenja ove godine u našoj zemlji u ovom atraktivnom olimpijskom sportu.  

Direktor turnira i selektor kadetske reprezentacije BiH Ahmet Dilek na pres-konferenciji je istakao da će na takmičenju učestvovati više od 500 takmičara u svim uzrasnim kategorijama, seniori, juniori i kadeti, iz 50 klubova iz 12 zemalja - Hrvatska, Srbija, Crna Gora, Slovenija, Turska, Iran, Bugarska, Estonija, Slovačka, Mađarska, Njemačka i BiH.
 
"Nadamo se da će ovo takmičenje postati jedno od najvećih i najkvalitetnijih okupljanja mladih i talentovanih sportista iz cijelog svijeta, a sam odziv i interesovanje učesnika obećava da će se naš dugoročni cilj i ostvariti. Posebno je važno napomenuti dolazak turske i iranske reprezentacije, uz Koreju vodećih zemalja na svjetskoj sceni u ovom sportu, koje će u svojim redovima imati nekoliko osvajača evropskih, azijskih i svjetskih medalja", kazao je Dilek.  

Turnir će poslužiti selektoru BiH  za  provjeru forme i izbor takmičara za nastup na Evropskom kadetskom prvenstvu, koje se  krajem juna ove godine održava  u Zagrebu.

 Kvalifikacije počinju u 9.00 sati, svečano otvaranje turnira  je na programu od 18.00 sati, nakon čega će uslijediti finalne borbe.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.