Tamerlan Tsarnaev je bio ambiciozan bokser

Nastupao je na ''Zlatnoj rukavici''

Tamerlan Tsarnaev je bio ambiciozan bokser

M. Maksimović

Ubijeni Tamerlan Tsarnaev se bavio boksom. Ova informacija se pojavila u američkim medijima nakon što je otkriven identitet bombaša na Bostonskom maratonu.

Još 2009.godine Tsarnaev je nastupio na tradicionalnom turniru u amaterskom boksu ''Zlatna rukavica'' još 2009.godine u Salt Lake Cityju. Tamerlan je boksovao u teškoj kategoriji do 91 kilograma. Poražen je u meču sa Lamarom Fennerom, iako je kako tvrde pristuni bio bolji od svog protivnika.

 

Alex Norshirvan, službena osoba na turniru u Sal Lake Cityju se prisjeća Tamerlana:

 

'' Tamerlan Tsarnaev je vrlo malo govorio, jer se borio sa engleskim jezikom. Nekako se odvajao od svojih kolega. Vidjelo se da nije bio dio te grupe. Uglavnom je sjedio par redova dalje sam na tribinama'' kaže Norshirvan.

 

Nastup na ''Zlatnoj rukavici'' je trebao biti svojevrsna odskočna daska Tamerlanu koji je bio ambiciozan, želio je nastupati za američku reprezentaciju. Jedno vrijeme je čak sparirao 

Johnu “Doomsdayu” Howardu, UFC borcu. 

 

Trener Mike Joyce koji je trenirao Lamara Fennera je ostao šokiran nakon što se pojavila informacija o bombašima iz Bostona, dok Larry Fullmer, dugodišni bokserski radnik tvrdi da je Tamerlan Tsarnaev bio vrlo dobar bokser u svojoj regiji.

 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.