Tarver razbio Wladimirovog trenera

Antonio ne odustaje ni u 46 godini

Tarver razbio Wladimirovog trenera

Bivši svjetski prvak u poluteškoj kategoriji, 46-godišnji Antonio Tarver tehničkim nokautom u 7. rundi pobijedio je Johnathona Banksa. Tarver bi s obzirom na godine već davno trebao biti u penziji, ali ne odustaje.

Ovo mu je bila 31.pobjeda u karijeri, četvrta nakon što je 2009. godine izgubio od Chada Dawsona u Las Vegasu. To je bio jedan od šest poraza koje je u svoji profi karijeri Tarver doživio. Od Dawsona i Roya Jonesa Juniora je gubio po dva puta, jednom od Hopkinsa i Erica Hardinga. Johnathonu Banksu ovo je bio prvi meč od poraza od Setha Mitchella prije godinu i pol dana. U svijetu boksa je Banks poznat kao trener Wladimira Klitschka. U sedmoj rundi je Tarver rušio Banksa koji se ustao, ali je sudija u ringu vrlo brzo prekinuo borbu.

"  Želim postati najstariji svjetski prvak. Postat ću prvak svijeta u teškoj kategoriji. Udaram žestoko, rušim protivnike kao pravi nokauter " poslao je poruku Tarver.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.