Tarver u srijedu protiv Greena
Antonio Tarver

Neobičan termin za boks za meč

Tarver u srijedu protiv Greena

M. Maksimović

Termin je krajnje neobičan, ali imena boksera bi trebala garantovati dobar okršaj.Bivši svjetski prvak u poluteškoj Australac Danny Green će na domaćem terenu u Entertainment Centru u Sydenyu dočekati Antonia Tarvera.

U toj borbi će Green braniti naslov svjetskog prvaka IBO verzije u lakoteškoj kategoriji. Australac je do sada u karijeri ostvario 34 pobjede uz tri poraza.U posljednjoj borbi je pojas prvaka odbranio pobjedivši jednoglasnom odlukom sudija na poene BJ Floresa.Green je između ostalog u svojoj karijeri pobjedio i Roya Jonesa Juniora, Stipu Drviša,Otisa Griffina.

Antonio Tarver koji nosi nadimak Magic Man  i koji je svoje najbolje dane prošao prije nekoliko godina kada je boksao protiv s Roya Jonesa Juniora, Glena Johnsona i Bernarda Hopkinsa.U karijeri je ostvario omjer 28-6.Nakon što je poražen od Bernarda Hopkinsa, Tarver nije imao pravog protivnika, u šest borbi je poražen dva puta, oba puta u meču sa Chadom Dawsonom. Osim u ringu Tarver se proslavio i u filmu, jer je glumio u posljednjem nastavku serijala o Rockyju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije